“Het allerbelangrijkste in mijn werk? Nieuwsgierigheid en verwondering bevorderen, mensen zelfbewust maken en hen hun eigen unieke levenspad laten bewandelen.”

Over Bianca Koomen

Mijn naam is Bianca Koomen. Naast moeder van drie zonen ben ik trainer, coach en onderwijsvernieuwer en onderwijsexpert. Na ruim dertig succesvolle jaren in het onderwijs heb ik gekozen voor Life Academy on Wheels.

Door mijn levenservaringen op allerlei gebieden kan ik zeggen dat ik een expert ben geworden bij levensvraagstukken. Denk aan zelfzorgzaamheid of een beperkte zelfzorgzaamheid, verantwoordelijkheid dragen, scheiding, balans privé-werk, en dat is nog maar een begin…

Onderwijservaring

Ik heb werkervaring in het primair en voortgezet onderwijs, waar ik diverse functies heb bekleed. De laatste acht jaren als directeur van twee basisscholen. Daarvoor werkte ik in het Jenaplanonderwijs, ‘klassikaal’ onderwijs en Ontwikkelingsgericht onderwijs.

In mijn loopbaan ben ik altijd ondernemend en zet ik projecten op die mensen en organisaties boven zichzelf laten uitstijgen. Regionale samenwerking en verbindingen tussen scholen of schoolbesturen, overheid, kenniscentra en het bedrijfsleven stimuleer ik.

Ik richt mij met name, maar niet uitsluitend, op de volgende specialismen:

  • Onderwijsvernieuwing

  • Persoonlijke ontwikkeling, zelfrealisatie

  • De schoolleider als ondernemer

  • Dienend en coachend leiderschap

  • De samenwerking tussen docent-leerling / student-ouder(s)

Ontwikkeling, reflectie en realisatie

Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, zelfreflectie, zelfacceptatie en zelfrealisatie staan bij mij hoog in het vaandel. Dat begint bij jezelf leren kennen, weten wie je bent met jouw ontwikkelpunten en kwaliteiten. Deze inzichten neem je mee en pas je toe tijdens het bewandelen van jouw unieke levenspad. Door mijn eigen lessen hierin, heb ik ervaren dat dit een enorme flow geeft in je leven, werk, geestelijk en lichamelijk welzijn.

Werkwijze

In mijn coachingsessies en trainingen neem ik mijn levens- en werkervaring, opleidingen en inzichten mee. Die combineer ik tot een veelzijdig palet.

Zo kan ik mensen en organisaties op maat begeleiden en trainen: van theorie tot speelse werkvormen, alles dat er toe doet, komt aan bod.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen opbloeien als ze hun unieke levenspad volgen en zichzelf blijven.

ITI-methode:

Intake-Traject-Implementatie:

Overal waar ‘je’ of ‘jouw’ staat, kun je ook ‘jouw organisatie’ lezen.

I: Intake. Een traject start met een persoonlijk intakegesprek. Hierin onderzoeken we samen jouw huidige situatie, successen en uitdagingen. Ook bepalen we jouw gewenste situatie.

T: Traject. Het traject is op maat gemaakt, passend bij jouw doelen.

I: Implementatie. Belangrijk tijdens individuele sessies of trainingen is de implementatie van geleerde nieuwe inzichten en strategieën. Dat vormt dan ook een vast onderdeel van mijn trajecten. Binnen drie weken na een traject/training volgt een eerste implementatiegesprek en na drie maanden een tweede. Dan bekijken we samen hoe je jouw nieuwe inzichten en strategieën implementeert in jouw werk en privéleven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact op.